Logo

Koniak Otard VSOP w trzech odsłonach

Koniak tradycyjnie poddawany był ścisłym regułom określającym sposób picia. Obecnie trunek ten jest coraz częściej łączony z różnymi dodatkami, co stawia nowe pytania dotyczące sposobu degustacji tego specyfiku.

Koniak Koniak

  • Klasycznie
Bogaty smak koniaku najlepiej poznamy pijąc go bez dodatków. Ekskluzywny alkohol należy jednak podawać w odpowiedni sposób. Idealnym naczyniem będzie kieliszek w kształcie tulipana, który pozwoli w pełni odczuć bukiet zapachowy tego eleganckiego alkoholu.

Koniak Koniak

Koniak degustowany w sposób klasyczny powinien być podawany w temperaturze pokojowej, ponieważ pozwala ona uwypuklić bogactwo smaku tego alkoholu. Inną wersją klasycznie podawanego koniaku jest „Koniak on the rocks” czyli podawany z odrobiną lodu.

Schłodzony trunek ma łagodniejszy smak i może być ciekawą propozycją na cieplejsze dni. Pijąc koniak sam bądź z dodatkiem lodu, możemy poznać jego charakterystyczny smak i w pełni docenić tworzące go nuty zapachowe.

Koniak Koniak

  • W koktajlach
Koktajle to idealna propozycja dla osób, które wolą łączyć smak alkoholu z ciekawymi dodatkami. Koniak Otard VSOP jest doskonałą podstawą smakowitych, barwnych kompozycji. Trunek może być podawany zarówno w prostych long drinkach, jak i w koktajlach.

Koniak Koniak

Wyrafinowany smak koniaku może być łączony z owocowymi sokami, oryginalnymi dodatkami oraz innymi alkoholami. Pozwalają one odkryć szeroką paletę możliwości jakie otwiera przed nami doskonały koniak. Proste long drinki, dzięki niewielkiej ilości składników nadają koniakowi nowy wymiar, zachowując jego główne nuty smakowe.

Koniak

  • Wieczorowo
Koniak może być podstawą oryginalnych kompozycji na bazie ciepłych napojów. Łącząc trunek z kawą lub herbatą otrzymamy aromatyczną i pobudzającą kompozycję smakową.



Koniak sprawi, że znane nam dotąd napoje zyskają nowe, ciekawe oblicze. Połączenia koniaku z kawą i herbatą mogą być dowolnie uzupełniane - cynamonem, goździkami lub skórką pomarańczy.


2010-05-29 - I. Rupa

0

Komentarze do:
Koniak Otard VSOP w trzech odsłonach

Podobne artykuły i galerie