Logo

Nalewki Longinus - wykwintne i tradycyjne

Nalewki gościły na stołach naszych przodków dodając uroku i blasku zarówno wytwornym ucztom jak i trochę skromniejszym posiłkom codziennym. Nalewki owocowe cieszyły się olbrzymim powodzeniem ze względu na niepowtarzalny smak i zapach surowców użytych do ich produkcji, jak i ze względu na prestiż, który im towarzyszył. Wykwintne nalewki można było przede wszystkim spotkać w zamożnych domach, w których dużą wagę przywiązywano do jakości serwowanych trunków.

Nalewki Longinus - wykwintne i tradycyjne Nalewki Longinus - wykwintne i tradycyjne

Produkcję tego typu nalewek kontynuuje Nalewkarnia Longinus. Nalewki owocowe produkowane są ze świeżych owoców i najlepszych spirytusów, w niewielkich szklanych naczyniach. Proces maceracji owoców w spirytusie trwa od kilku do kilkunastu miesięcy, następnie owoce są oddzielane od płynu, a same owoce wyciskane dodatkowo w specjalnej ręcznej prasie. Odpowiednio dojrzała nalewka jest dopiero filtrowana i rozlewana do butelek. Wszystkie prace związane z produkcją naszych nalewek są wykonywane ręcznie.

Nalewki Longinus - wykwintne i tradycyjne

Nalewka Wiśniowa ma wyraźny smak dojrzałych wiśni, głęboką rubinową barwę i delikatną słodycz. Całość dobrze zrównoważona.

Nalewka Malinowo-Jeżynowa
to wyjątkowa kompozycja tych dwóch rodzajów owoców. Daje niezapomniany smak i zapach dojrzałych malin i dzikich leśnych jeżyn. Całość złożona i intrygująca podkreślona delikatną słodyczą.

Nalewka Żurawinowa charakteryzuje się wyjątkowym i charakterystycznym bukietem oraz niepowtarzalną barwą. Owoce żurawiny posiadają bogactwo witamin i minerałów, cenione są nie tylko za właściwości lecznicze, ale również za oryginalny smak i zapach.


2011-03-17 - Tomasz Berendt

0

Komentarze do:
Nalewki Longinus - wykwintne i tradycyjne

Podobne artykuły i galerie