Adberg to whisky o bardzo zdecydowanym smaku. Ma w sobie niezwykle silne akcenty jodu morskiego z elementami torfu, wodorostów i soli morskiej, które są charakterystyczne dla wszystkich wyrobów z wyspy Adberg.
Ziarno jęczmienia suszone jest torfowym dymem a pomieszczenie, w którym się znajduje pozbawione jest wentylacji. Do produkcji tego trunku używa się czystej wody z jeziora Loch Uigeadail, która przepływa przez torfowiska. Produkcja whisky Adberg miała miejsce juz w XVIII wieku, a dokładnie zaczęła się w 1794 roku.
Ardbeg Double Barrel to jedna z najdroższych whisky świata. Whisky pochodzi ze szkockiej wyspy Islay słynącej z najciekawszych i najbardziej naturalnych whisky na świecie. Cechuje ją zdecydowany i niepowtarzalny smak, który tworzą mieszanka nut dymnych i torfowych z akcentami espresso, cytrusów i soli morskiej.
Elegancki i kolekcjonerski zestaw Double Barrel zawiera dwie butelki whisky z roku 1794, osiem srebrnych kubków od Hamilton&Inches oraz pióro pokryte prawdziwą skórą. Wszystko to estetycznie ułożone jest w efektownym, dębowym i ręcznie wykonanym futerale na broń.